Lesvorm

Lesrooster

Tarieven

Levels

Senioren


Lesvorm

We oefenen op rustige muziek en maken gecontroleerde vloeiende bewegingen. Tijdens de les gaat het om de kwaliteit van de oefening en niet om de kwantiteit. Elke beweging die wordt gemaakt begint bij de kern van het lichaam, het krachtcentrum. Dat is de samenwerking van rug -, buik -, en bekkenbodemspieren.

Tijdens de les worden de oefeningen met hun aanpassingen en progressie uitgelegd. Hierdoor worden de oefeningen voor iedereen geschikt gemaakt. Visualisaties zorgen ervoor dat de oefeningen nog nauwkeuriger en intensiever kunnen worden uitgevoerd.

We dragen makkelijke kleding en oefenen blootsvoets of op sokken. We oefenen op een yogamat. In de studio zijn matten aanwezig. Neem hiervoor eventueel een handdoek om op te liggen. Het meenemen van een eigen mat mag uiteraard. Om variatie in de oefeningen aan te brengen en om de stabiliteit meer uit te dagen gebruiken we in de Pilates lessen elastieken banden, small balls, toning balls, stability balls en een balanskussen en in de Yoga lessen meditatie kussens en fleece dekens.

 

“Het gaat niet om wat je doet, maar om hoe je het doet”
Joseph H. Pilates uitvinder van de oefenmethode Pilates (1880-1967)