Lesvorm

Lesrooster

Tarieven

Levels

Senioren


Pilates voor senioren

Er zijn twee soorten leeftijden: je chronoligische leeftijd en je ' echte ' leeftijd. Je kunt vanaf nu iedere dag jonger worden, en dat door alleen in beweging te komen. Oefening biedt je de uitgelezen kans om de jaren van je biologische klok terug te draaien. Verantwoord eten en tijd voor jezelf nemen spelen natuurlijk ook een belangrijke rol bij het op een gezonde manier ouder worden. Je kunt er nu mee beginnen.
 

Pilates Level Light of 70PlusPilates*

Is een niveau voor als gewrichts - en stijfheidsklachten een beperking vormen of als je senoir bent en je evenwicht wilt verbeteren. Wilt werken aan stabiliteit, mobilteit en valpreventie, met leeftijds genoten wilt trainen en de adembeweging soepel wil houden.
De oefeningen worden rustig en geleidelijk opgebouwd en aangepast aan de eventuele beperkingen van de deelnemer. Pilates training is een weg die leidt naar lichamelijke en geestelijke fitheid. We bewegen bewust, fit en licht en spier voor spier.

Bij de 70PlusPilates*, gebruiken we ook de Stoel om oefeningen op en mee te doen. We doen ook grondoefeningen in deze les, maar als dat niet meer mogelijk is dan kunnen alle oefeningen ook op de Stoel worden aangeboden.

*Iedere eerste woensdag van de maand drinken we na deze les thee en neemt iemand iets lekkers mee.

Uiteindelijk (er is geen tijdslimiet) kun je in staat zijn tot het uitvoeren van de Level 1 of 2 oefeningen.