Om het veilig en comfortabel te houden in de Studio in deze bijzondere periode is het belangrijk dat je thuis blijft bij de volgende klachten: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, koorts of benauwdheid. De andere Covid-19 richtlijnen in de Studio staan beneden aan deze pagina scroll hiervoor naar beneden!

We oefenen op rustige muziek en maken gecontroleerde vloeiende bewegingen. Tijdens de les gaat het om de kwaliteit van de oefening en niet om de kwantiteit. Elke beweging die wordt gemaakt begint bij de kern van het lichaam, het krachtcentrum. Dat is de samenwerking van rug -, buik -, en bekkenbodem- , buik- en rugspieren. Op de pagina de filosofie van Pilates vind je meer info over deze samenwerking in jou lichaam.

Tijdens de les worden de oefeningen met hun aanpassingen en progressie uitgelegd. Hierdoor worden de oefeningen voor iedereen geschikt gemaakt. Visualisaties zorgen ervoor dat de oefeningen nog nauwkeuriger en intensiever kunnen worden uitgevoerd. .

We dragen makkelijke kleding en oefenen blootsvoets of op sokken. We oefenen op een yogamat. In de studio zijn matten aanwezig. Neem hiervoor eventueel een handdoek mee om op te liggen. Het meenemen van een eigen mat mag uiteraard. Om variatie in de oefeningen aan te brengen en om de stabiliteit meer uit te dagen gebruiken we in de Pilates lessen elastieken banden, small balls, toning balls, stability balls, magic circles, loops en een balanskussen en in de Yoga lessen meditatie kussens en fleece dekens.

 Het gaat niet om wat je doet, maar om hoe je het doet – Joseph H. Pilates uitvinder van de oefenmethode Pilates (1880-1967).

In principe train je op en vaste dag tenzij er iets anders is afgesproken. Een les inhalen op een andere dag is mogelijk, WhatsApp of e-mail Sandra, dan hoor je of er plek is. Nu in deze bijzondere Covid-19 tijd gaat het anders. Er zijn minder plekken in de les dan voorheen. Daarom is belangrijk dat je je aanmeld voor de lessen, zodat we de 1,5 meter kunnen blijven waarborgen. Op de pagina van het Lesrooster kun je je aanmelden. We trainen met 13 cursisten binnen met meer dan 1,5 meter afstand, zodat er ook in de Studio een comfortabele loop ruimte in het midden is! Buiten kunnen we met 18 cursisten trainen.

Afmelden van een les: uiterlijk een dag van tevoren tot 20:00 s’ avonds via WhatsApp of e-mail. Meld je je te laat af dan wordt er een strip in rekening gebracht. Klik hier voor info over het ArtCentre.

Covid-19 richtlijnen:

 • Blijf thuis bij de volgende klachten: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, koorts of benauwdheid.
 • Binnen en buiten trainen we op 1,5 meter afstand met richtlijnen van het RIVM in acht houdend.
 • Gebruik je eigen handen gel voordat je de studio binnenkomt en ook weer verlaat of gebruik de 80% handen alcohol die op de buffetkast in de hal staat.
 • De looprichting is met pijlen aangegeven op de grond. Let op hou 1,5 meter afstand.
 • Daar waar een sterretje op de grond staat zijn zit plekken gecreëerd op 1,5 meter afstand waar je je schoenen uit kan doen, zo kunnen er meerdere cursisten t.g.t in de hal terecht.
 • De kleedkamer is open sinds 22 september er is plek voor 5 cursisten en in de hal is er plek voor 6 cursisten. als het kan trek dan thuis alvast je trainingskleding aan.
 • Neem je waardevolle spullen en je tas mee de zaal in.
 • Er zijn 2 kapstokken in de hal om je jas op te hangen.
 • Je schoenen zet je neer in de daarvoor bestemde kast bij het toilet.
 • Neem je eigen mat (als je deze hebt) en kussens/fleece deken mee. De 1,5 meter afstand in de zaal is aangeven doordat er al matten liggen, je kunt hierop je eigen mat neerleggen of je eigen meegebrachte grootte handdoek/doek.
 • Graag het toilet zo min mogelijk gebruiken, 80% handen alcohol en zeep is in het toilet aanwezig en papier om de handen droog te maken.
 • Er staat een spuitflesje en er ligt een doekje bij de mat, zodat je na afloop nadat je eerst je handen schoon hebt gemaakt met je eigen handen gel de gebruikte Pilates attributen schoon kan maken.
 • Voor de 2de les, wacht rustig buiten totdat iedereen van de 1e les weg is rond 10:15 uur.

Er wordt voor en na de lessen goed geventileerd in de Studio en als het weer het toelaat ook tijdens de lessen. Dan staan de luiken, de roosters boven de grote ramen, de voordeur en het raam boven voordeur open en in de hal staat een Fan die de lucht van binnen naar buiten beweegt.

Opstelling vanaf juli 2020:

Opstelling tot maart 2020:

 

Translate »