We oefenen op rustige muziek en maken gecontroleerde vloeiende bewegingen. Tijdens de les gaat het om de kwaliteit van de oefening en niet om de kwantiteit. Elke beweging die wordt gemaakt begint bij de kern van het lichaam, het krachtcentrum. Dat is de samenwerking van rug -, buik -, en bekkenbodemspieren.

Tijdens de les worden de oefeningen met hun aanpassingen en progressie uitgelegd. Hierdoor worden de oefeningen voor iedereen geschikt gemaakt. Visualisaties zorgen ervoor dat de oefeningen nog nauwkeuriger en intensiever kunnen worden uitgevoerd.

We dragen makkelijke kleding en oefenen blootsvoets of op sokken. We oefenen op een yogamat. In de studio zijn matten aanwezig. Neem hiervoor eventueel een handdoek mee om op te liggen. Het meenemen van een eigen mat mag uiteraard. Om variatie in de oefeningen aan te brengen en om de stabiliteit meer uit te dagen gebruiken we in de Pilates lessen elastieken banden, small balls, toning balls, stability balls, magic circles, loops en een balanskussen en in de Yoga lessen meditatie kussens en fleece dekens.

 Het gaat niet om wat je doet, maar om hoe je het doet – Joseph H. Pilates uitvinder van de oefenmethode Pilates (1880-1967).

In principe train je op en vaste dag tenzij er iets anders is afgesproken. Een les inhalen op een andere dag is mogelijk, WhatsApp of e-mail Sandra, dan hoor je of er plek is. Vanwege Covid-19 is het nu even anders. Het is belangrijk dat je je blijft opgeven voor de lessen, zodat ik weet hoeveel cursisten er in de les zijn om zo de 1,5 meter te blijven waarborgen zowel buiten als binnen. Je kunt je dus ook opgeven voor en andere dag i.p.v. je vaste dag waar je voor Covid-19 stond ingedeeld! Op de pagina van het lesrooster kun je je opgeven Klik hier?

Als je niet in de gelegenheid bent om te komen trainen of wanneer je op vakantie gaat, wil je dit dan tijdig melden? Dan kunnen we het zo inplannen dat iemand die op de wachtlijst staat een tijdelijke plek krijgt of we kunnen iemand die een les wil inhalen blij maken.

Als je wegens een bepaalde reden een aantal weken niet kan komen trainen, maar wel graag terug wil komen laat het dan weten. Dan zoeken we een tijdelijke oplossing.

Afmelden van een les: afmelden uiterlijk een dag van tevoren tot 20:00 s’ avonds via WhatsApp of e-mail, zodat iemand op de wachtlijst nog een plek kan krijgen. Meld je je te laat af en is het niet meer mogelijk iemand die plaats toe te wijzen dan wordt er een strip in rekening gebracht. Voor info over de kosten en afmelden, op de buitenlocatie bij het ArtCentre  Klik hier !

 

 

Translate »