Er zijn twee soorten leeftijden: je chronologische leeftijd en je ‘ echte ‘ leeftijd. Bewegen is een top geneesmiddel. Pilatesoefeningen bieden je de uitgelezen kans om de jaren van je biologische klok terug te draaien. Verantwoord eten en tijd voor jezelf nemen spelen natuurlijk ook een belangrijke rol bij het op een gezonde manier ouder worden. Je kunt er nu mee beginnen.

Pilates Level Light of 70 Plus Pilates

Is een niveau voor als gewrichts – en stijfheidsklachten een beperking vormen of als je senior bent en je evenwicht wilt verbeteren. Wilt werken aan stabiliteit, mobilteit en valpreventie en de adembeweging soepel wil houden.
De oefeningen worden rustig en geleidelijk opgebouwd en aangepast aan de eventuele beperkingen van de deelnemer. Pilates training is een weg die leidt naar lichamelijke en geestelijke fitheid. We bewegen bewust, fit en licht en spier voor spier.

Bij de 70 Plus Pilates * gebruiken we soms ook de stoel in plaats van de Stability bal om oefeningen op en mee te doen en voor het trainen van het evenwicht kunnen we de Ballet Barre gebruiken.

*Iedere eerste woensdag van de maand drinken we na deze les thee en neemt iemand iets lekkers mee.

Uiteindelijk (er is geen tijdslimiet) kun je in staat zijn tot het uitvoeren van de Level 1 of 2 oefeningen.

 

 

Translate »