Er zijn twee soorten leeftijden: je chronologische leeftijd en je ‘ echte ‘ leeftijd. Bewegen is een top geneesmiddel. Pilatesoefeningen bieden je de uitgelezen kans om de jaren van je biologische klok terug te draaien. Verantwoord eten en tijd voor jezelf nemen spelen natuurlijk ook een belangrijke rol bij het op een gezonde manier ouder worden. Je kunt er nu mee beginnen.

Dans le deuxième modèle, les rats qui ont reçu le traitement salin ou coumadin ont eu un taux plus rapide de récupération que les souris qui ont reçu la solution saline. Mais ils ont également subi plus de dommages permanents que l’autre groupe témoin. Les chercheurs disent que c’est peut-être parce que les rats dans le modèle ont reçu une deuxième dose de Coumadin dans la même période de temps, ce qui aurait pu ralentir leur rétablissement. Les chercheurs disent que leurs résultats sont importants parce qu’ils montrent que tPA peut traiter une variété de ici plus loin troubles neurologiques chez les rongeurs, et pourrait un jour être utilisé pour traiter les patients. Il y a toutefois encore du travail à faire avant que cela ne se produise. Il n’est actuellement pas clair si cette étude est représentative de tous les patients victimes d’AVC. L’un des problèmes liés au traitement des accidents vasculaires cérébraux est qu’un nombre important de personnes ont besoin de soins médicaux continus après avoir été blessées. Cela signifie que même les personnes ayant des accidents vasculaires cérébraux qui ne mettent pas leur vie en danger continueront d’être sous soins médicaux.

 Gezondheid is niet alleen een normale toestand, maar het is onze plicht om het niet alleen te bereiken, maar ook in stand te houden..

Pilates Level Light of Pilates Plus

Is een niveau voor als gewrichts – en stijfheidsklachten een beperking vormen of als je senior bent en je evenwicht wilt verbeteren. Wilt werken aan stabiliteit, mobilteit en valpreventie en de adembeweging soepel wil houden.
De oefeningen worden rustig en geleidelijk opgebouwd en aangepast aan de eventuele beperkingen van de deelnemer. Pilates training is een weg die leidt naar lichamelijke en geestelijke fitheid. We bewegen bewust, fit en licht en spier voor spier.

Bij de Pilates Plus * gebruiken we soms ook de stoel in plaats van de Stability bal om oefeningen op en mee te doen en voor het trainen van het evenwicht kunnen we de Ballet Barre gebruiken.

Wat gebeurt er als we ouder worden en wat kan een Pilates training hieraan verbeteren:

  • De elasticiteit van het longweefsel neemt af en door adembewegings oefeningen te leren uitvoeren kun je meer zuurstof tot je nemen, blijft de borstkas soepel en krijgt je meer energie.
  • Gaat de coördinatie achteruit, maar door regelmatig te oefenen, zul je in staat blijven om de beweging maar ook de handelingen in het dagelijks leven op een soepele manier te kunnen blijven uitvoeren. Je evenwicht en balans verbeterd hierdoor ook en je traint op valpreventie.
  • De spierkracht wordt minder en de gewrichten worden stijver, maar door regelmatig te oefenen ben je in staat om je spierkracht te verbeteren en je gewrichten soepel te houden. Door trek en druk op je gewrichten te geven tijdens het oefenen worden er nieuwe botcellen aan gemaakt die botontkalking tegen gaan.

*Iedere eerste woensdag van de maand drinken we bij de Pilates Plus les thee en neemt iemand iets lekkers mee.

Uiteindelijk (er is geen tijdslimiet) kun je in staat zijn tot het uitvoeren van de Level 1 of 2 oefeningen. Doe je mee iedere woensdag om 10:30 uur?

 

 

Translate »