Pilates is geschikt voor iedereen (jong, senior, man, vrouw) die zijn lichaam & geest sterk en soepel wil maken en houden. We geven les op 4 verschillende niveaus: Pilates Level 1,2,3  –  Pilates Level Light  –  Pilates Plus – Privé Pilates les. Bij de Privé Pilates les krijg je een les op maat gemaakt voor jou specifieke wensen en doelen.

We bewegen bewust en de adembeweging is de rode draad tijdens de oefeningen.

 Je voelt je beter na tien sessies, je lichaamshouding verandert na twintig sessies en je hebt een nieuw body en mind gevoel na dertig sessies.”

Zijn er lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld: ernstige hoge bloeddruk, hartklachten, artrose, rug-, nek- of andere gewrichts klachten vraag dan altijd eerst advies aan bij de huisarts of therapeut of Pilates geschikt is om te beoefenen. Geef voor de les aan welke lichamelijke klachten er zijn, de docent kan hier tijdens de les rekening mee houden en jou een alternatieve oefening aan bieden.

Pilates Level 1, 2 en 3

Level 1 is een niveau waarbij de oefeningen bewust en geleidelijk worden opgebouwd, maar de intensiteit, het tempo en het aantal herhalingen van de oefeningen zijn op een hoger niveau dan level light.
Level 2 en 3 zijn meer uitdagende oefeningen qua kracht, flexibiliteit en stabiliteit. Deze worden als progressie/aanvulling tijdens de level 1 oefeningen aangeboden.
Tijdens de les komen alle spiergroepen aan bod met de focus op een thema, zodat je je nog bewuster wordt van het centrum van je lichaam, je adembeweging en de kwaliteit en concentratie waarmee je beweegt. Om bepaalde spiergroepen nog iets meer uit te dagen trainen we met Pilates attributen: Dyna-band, Small Ball, Toning Balls, Foamroller, Magic circle, Stability cushion, Stability Ball. Omdat je je houdingsspieren traint is het resultaat dat je chronische klachten verminderen en zelfs verdwijnen als je met regelmaat je lichaam een Pilates training geeft. Na de les voel je je heerlijk ontspannen en sterk en in balans.

Pilates Level Light & Pilates Plus

Pilates Level Light is een niveau voor als je lichter wil trainen en meer ontspanning tussen de oefeningen fijn vind en/of gewrichts- en stijfheidsklachten een beperking vormen. De oefeningen worden ook bewust en geleidelijk opgebouwd, maar ook aangepast aan de eventuele beperkingen van de deelnemer.

Tussendoor doen we meer strek, ontspannings – en adembewegings oefeningen.

In dit artikel lees je waarom  bewegen zo belangrijk is voor als je een 65-Plussers bent: 65-Plussers en de maatschappelijke ontwikkelingen en bewegen

Pilates Plus is een niveau voor als gewrichts- en stijfheidsklachten en het evenwicht een beperking vormen er is persoonlijke aandacht voor iedereen.

We gebruiken indien nodig de Ballet Barre voor evenwichts oefeningen en soms gebruiken we in de les ook een stoel om op/mee te trainen bijvoorbeeld ipv zitten op de Stability Ball. Ongeacht je leeftijd iedereen is welkom op de Plus les. Op dit moment is de jongste cursist 40 jaar en de oudste 86 jaar. Op de Senioren Pagina staat nog meer info over deze twee doelgroepen.

18 Degrees Pilates

18 Degrees Pilates is voor als je met leeftijds genoten wilt trainen vanaf 18 jaar t/m 22 jaar. Deze vorm wordt nu alleen nog als een Prive les aangeboden. Heb je interesse om ook deel te nemen op regelmatige basis in een les neem dan contact op.

 

Wil je een strek en soepel lichaam zonder het al teveel te belasten en  je je meer ontspannen en sterk voelen? Is de druk van je studie, stage, werk en presteren erg hoog en kom je hierdoor moeilijk in slaap of kun je geen rust vinden?

Kom je mee doen met de 18 Degrees Pilates? Veel Hollywood sterren en modellen doe aan Pilates om hun lichaam fit en gezond te houden zoals : Beyonce, Jennifer Aniston, J-Lo, Bruno Mars, Justin Timberlake, Nicole Kidman, Ben Stiller, Doutzen Kroes etc.

We trainen de kleine intrinsieke spieren die voor jouw balans zorgen en je lichaam lang, strek, slank en soepel maken.Omdat je gefocust bent op jouw lichaam en de oefening, komt je hoofd tot rust en voel je je ontspannen en relaxed na de les. Op deze manier kan je je dagelijkse routines, werk, studies en andere sport weer met een helder hoofd kan aanpakken.

We eindigen deze les met een wat langere eind ontspanning.

Pilates voor Mannen

Deze vorm wordt nu alleen nog als een Prive les aangeboden. Heb je interesse om deel te nemen op regelmatige basis in een les neem dan contact op.

Voor mannen die echt hun houdingsspieren willen trainen is Pilates een top sport. Je houding verbetert, je traint je rug, je pakt die stijfheid eindelijk eens aan, je schouders en nek komen los en je bent een uur en een kwartier lekker los van je dagelijkse drukte en werkstress. De mannen die ik tot nu toe Prive les heb mogen geven of die mee doen met de Level 1,2,3 klas lieten weten dat ze niet verwacht hadden dat het zo zwaar en zo goed is voor je lichaam. Het is wel trainen op een totaal andere manier dan je gewend bent: je traint rustig en bewust. Het is inspannend en ontspannend tegelijker tijd en een goede oppepper om los te komen van je dagelijkse stress.

Natuurlijk zijn mannen ook welkom in de Level 1,2,3 lessen, maar soms is het fijner om met mannen onder elkaar te trainen. Jullie zijn vaak sterker in de armen en iets minder mobiel in de heupen en dan is het fijn om voor deze spiergroepen meer gerichtere oefeningen te krijgen.

 

 

Translate »