De adem verbindt lichaam en geest met elkaar en zorgt ervoor dat de energie die los komt tijdens de massage nog beter gaat stromen. Ademhaling geeft ruimte, inspiratie en corrigeert de onbalans in ons lijf. Ademen is je verbinden met het leven. Een gespannen ademhaling is een gespannen lichaam.

Als je tijdens de massage ontspant en bewust ademt, help je je lichaam om in en cadans te blijven, zo breng je aandacht naar het lichaam.
Daarom vragen we tijdens de massage regelmatig aan je om in contact te blijven met je adem of je adem te verruimen op bepaalde plekken.

Buik, borst en middenrif worden door de adem verruimd. In je buik bevinden zich bewuste en onbewuste gevoelens. Als je in contact bent met je gevoelens is het makkelijk om open te kunnen zijn in je contact naar buiten. Je middenrif is de deur tussen jou en je omgeving. Hier ligt de energie waarmee je naar buiten komt, je kracht, je macht, creativiteit en controle. Je borst is het gebied van ruimte, in contact zijn met wat buiten je is.Bron: syllabus polariteitstheorie geschreven door Marijn van der Vegt. Het werk van Marijn is in 2019 overgenomen door Astrid Vollebregt https://avpolariteitsmassage.nl

Translate »