Visualiseer alvast een mooie plek waar je tot rust kan komen en als je wil kun je een intentie vooraf bedenken; wat wil jij? Om je op weg te helpen: bij de zee kom ik tot rust, eb en vloed, het aan komen rollen van de golfjes die zich daarna weer terug trekken, de tekeningen die daardoor ontstaan in het zand, de horizon en zijn wijdheid, de opkomende en ondergaande zon en de kleuren, geuren en dat wat de zee ons geeft. Zoals de schelpjes, in de schelpjes hebben de Pilates cursisten (in 2020) een intentie geschreven. In 2020 heb ik af en toe een schelpjes gepakt en de intentie die erop stond drie weken lang meegenomen als thema in de lessen die ik gaf. Je kunt een intentie kort of lang met je meedragen bijvoorbeeld ook 40 dagen , een jaar lang of voor een eigen bepaalde periode met je meenemen.

Doe je mee met bewust ontspannen? Klik dan op bovenstaande geluidsbalk. Hier heb ik een aandachtstraining voor je in gesproken.
Als je deze progressieve spierontspanning volgens Jacobson met regelmaat oefent kun je de volgende positieve effecten gaan ervaren *:  
– Doordat je bewust de adembeweging volgt vertraagt deze, hierdoor verbeter je je algehele welzijn, je concentratie- reactievermogen en immuunsysteem wordt verbeterd.
– Je wordt rustiger, storing die die op angst en spanning berusten verminderen. Zoals: slaapstoornissen, zenuwachtigheid en rusteloosheid, hoofdpijn, migraine, tinnitus (oorsuizen) of astma.
– Je bloeddruk en hartslag normaliseren, de doorbloeding voor in de ledematen , neemt toe. Ook de doorbloeding van je hart verbeterd.
– De progressieve spierontspanning is goed voor je spijsvertering, alle inwendige organen worden beter doorbloed.
– Alle soorten chronische pijn, maar ook kortstondig optreden van rug- of gewrichtspijn verminderen of verdwijnen.

Vaarwel pijn, verkramping, stress en andere dagelijkse klachten. Wees welkom evenwicht, kracht en rust!* Bronvermelding : spierontspanning de eenvoudige weg van stress naar relaxatie van Friedrich Hainbuch.

Translate »