Deze reeks stimuleert de samenwerking, de energie doorstroming en de doorbloeding van je hormoonklieren. Je krijgt er energie van, doe het daarom het liefst in de ochtend of bijv. rond 3 uur als je een middag dipje hebt. 

Als je deze reeks gedaan hebt zal iedere Pilates les – iedere Pilates oefening – een meerwaarde krijgen, omdat je nu iets meer weet over je hormoonhuishouding.

Hormonen zijn boodschapstoffen en als ze stabiel zijn, neemt het te hoge of lage cholesterolgehalte vaak spontaan weer af. Je hormonen worden vervoerd door het bloed en afgebroken door de lever of via de nieren met de urine uitgescheiden.

De hormoonklieren bewaken de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Als voorbeeld: je lichaam produceert niet alleen stresshormonen als je in het echt wordt aangevallen ook gedachten alleen al over deze aanval kunnen door werken in je lichaam.

Als de hoeveelheid van een hormoon te veel oploopt dan wordt dat gesignaleerd door de Hypothalamus en de Hypofyse zorgt er dan voor dat een ander hormoon deze productie stopt. Net als een orkest die aangestuurd wordt door een dirigent als er een fijne samenwerking is en het stuk is goed gecomponeerd ontstaat er een prachtig muziekstuk.

De Hypothalamus is de componist van jou muziekstuk, de Hypofyse is de dirigent en de andere hormoonklieren zijn het orkest. 

Om een goede samenwerking te stimuleren is er een constante aandacht nodig. 

Daarom doen we de reeks 3x:

1ste keer doen we de reeks met de adem, iedere oefening doe we ook 3x

2de keer doen we de reeks met de focus op de hormonen

3de keer doe we hem met aandacht

Doe deze reeks niet tijdens de eerste 3 dagen van je menstruatie en als je een te hoge of te lage schildklierwerking hebt, maak dan de bewegingen met de keel heel klein en i.p.v. de halve kaars doe je de liggende tang met een kussen.

Onderstaande video is een onderdeel van een reeks van 3 lessen 015-01 / 015-02 / 015-03. Hieronder zie je 015-02 en om deze serie te doen heb je misschien twee kussens/blokken nodig om je heupen en zitvlak te ondersteunen.

Het kan ook zijn dat als je in de overgang fase zit dat je opvliegers of andere klachten zullen toenemen als je deze reeks hebt gedaan. Dat is echter tijdelijk net als spierpijn eerst verergert het en daarna neemt het af. Doe de reeks dan niet gelijk de volgende dag weer, maar wacht 2 dagen.

Translate »