60.000 tot 80.000 gedachtes hebben we allemaal per dag. Dat is ongeveer 1,2 gedachte per seconden. Ze komen uit je bewustzijn omhoog en ze verdwijnen weer. Ze lijden je vaak af van wat je werkelijk aan het doen bent. Als je Pilates doet met aandacht heeft dat een nog betere doorwerking.

Hoe zit je op dit moment? Ontspannen of gespannen? Voel hoe je met je zitbotjes op je stoel zit, knieën ontspannen uit elkaar op heupbreedte. Beiden voeten staan op de grond. Probeer het gevoel te krijgen alsof iemand je aan je kruinharen zachtjes enkele millimeters omhoog trek.


Voel hoe je wervels de ruimte krijgen en de rug de juiste spanning krijgt. Je handen leg je losjes in je schoot. Laat – voor je gevoel – de armen uit de schouders stromen zodat er zo min mogelijk spanning is in het nek- en schoudergebied. Voel hoe je lichaam in balans zit en focus je op je ademhaling. Adem bewust volledig 4 tellen in , voel de rust en Adem bewust volledig 4 tellen uit, voel de rust in de tussen pose en Adem weer bewust volledig 4 tellen in , voel de rust en Adem bewust volledig 4 tellen uit. Dit was een 16 seconde meditatie die je overal kunt doen . Als je hersenen bezig zijn met een herhaalde gedachte, bijvoorbeeld adem in en adem uit , kunnen ze geen andere gedachten verwerken.

Je ademt met AANDACHT . Bron: De geheimen van meditatie , Davidji

Translate »