Massage heeft invloed op het zenuwstelsel, op het hormoonstelsel, op emoties, op de psyche, op het bindweefsel, op het spier- en het orgaanweefsel. Massage verdiept de ademhaling, vertraagt de hartslag, verlaagt de bloeddruk en brengt je energie meer in balans. Het is de aanzet tot bewustwording en geeft een impuls tot verandering.

Het stimuleert de productie van:
– Endorfine: werkt pijn onderdrukkend en zorgt voor een gevoel van geluk.
– Serotonine: werkt positief op je stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie en eetlust.
– Histamine: stimuleert de doorbloeding maar werkt ook ontstekingsremmend en pijn dempend.
– Oxytocine: geeft vertrouwen en verbondenheid, geeft een hogere weerbaarheid tegen stress en verslaving, het lichaam komt sneller tot rust en er treed bij het eten eerder een gevoel van verzadiging op. 

Translate »