Hierbij een twee series van oefeningen om bewust te blijven bewegen bij Pilatesstudio Body & Mind. Je kunt deze series gebruiken om een dagelijkse routine te krijgen in het versterken van je houdingsspieren en zo ook je adembeweging. De stoel de reeks daar heb je geen mat nodig en die kan iedereen doen. De mat oefeningen kunnen level 1,2,3 cursisten allemaal uitvoeren voor de Light en de 70Plus wil ik adviseren doe minder herhalingen bij de oefeningen op de mat en doe oefening 1 en 2 tussendoor na elke of na 2 inspannende oefening.

Ook al heb je maar tijd voor 1 oefening het haalt je even weg uit dagelijks leven. Je beweegt van angst naar liefde van negatieve gedachtes naar positieve van duaal naar non-duaal.

Bij oefening 1 en 12 creëer je een ontspannen rust moment voor jezelf als je je adembeweging ermee verbindt. Als je inademt visualiseer dat je een glas water vult onder de kraan die overstroomd en op de uitademing visualiseer dat je het glas langzaam uitschenkt. Bij de oefeningen 2 t/m 11 gebruik dan je krachtcentrum, visualiseer de lift met het lampje.

Je kunt de volgorde van 12 oefeningen aanhouden, maar je kunt ook oefeningen kiezen die vandaag bij je passen. Door bijvoorbeeld oefening 1, 4, 7,10 en 12 te doen. Door te bewegen en de adem ermee te verbinden zet je de vloeistoffen in je lichaam in beweging dit bevordert de afvoer van je afvalstoffen en dit werkt ook goed voor je middenrif – de meest belangrijkst spier die er voor zorgt dat je kunt inademen – .

Je houd je lichaam sterk en flexibel met deze series*. Succes ermee! Lieve groet Sandra.

Translate »